úterý 1. listopadu 2011

Díl 3. - Jak daleko je ochotna žena zajít, aby si muže udržela?

V dnešním dílu přináším odpovědi žen na otázku "Jak daleko je ochotna žena zajít, aby si muže udržela?"

To záleží na inteligenci ženy - jednoduchá žena dělá vše, aby si muže udržela, protože si nevěří a bojí se. Inteligentní a moudrá žena nemusí zacházet daleko a ani mít pocit, že muže si musí udržet, jen musí zvolit chování a slova, aby muž měl pocit že si musí udržet jí...

Žena je ochotna zajít tak daleko, že o tom ani nelze psát, jelikož bychom tím ztratily poslední zbytky sebevědomí.
Jsme připravené v životě čelit všemu, ale díky našemu sebevědomí/nesebevědomí, nejsme schopny  říci včas: „a dost“!
Dlouho, neuvěřitelně dlouho čekáme, že muž uvidí, pochopí, zjistí, že snad jednou padne na kolena a odprosí a my ho vyzveme k tomu, aby si okamžitě stoupnul, jelikož budeme ve vteřině vědět, že je již odpuštěno.

V lásce a válce je dovoleno všechno.

Mnohé v podstatě kamkoli, likvidují dobrovolně a rády samy sebe a říkají tomu mnoha jmény. Obětují se pro muže, pro rodinu - je to jejich rozhodnutí, nebo implantovaný program, který jim byl dán výchovou. Nedovolí muži být mužem, ani sobě být ženou. Trápí se a pomalu umírají.
Jiné to mají jinak, berou muže jako kus hadru užitečného pro mnoho věcí a činností. Využívají, vydírají a manipulují s nimi pomocí těl nebo jinak, v podstaté si neváží a ve své pýše pohrdají a nezáleží jim na druhu, ani na vztahu.
Pak je třetí možnost - že poslouchají svoje nitro a řídí se jím. Když jim říká „služte“, tak slouží, když jim říká „buďte přítelem“, tak jsou přáteli, když jim říká „není to ono“, tento vztah tě nenaplnuje, tak z něj odejdou, protože jsou věrné samy sobě, svým pocitům a dokážou poslechnout to, co mají v sobě. A tak odcházejí, aby hledaly dál a věří, že až přijdě čas, tak naleznou.

Je to vysoce individální, ovlivněno, situací, založením či schopnostmi dané ženy a dalšími mnohými aspekty, jako rodové tradice, vzdělání, osobní bloky, traumatické zážitky a podobně.
Co je pro jednoho moc, pro druhého ještě není ani začátek. Je potřeba ale říct, že žena, nejen že dokáže zajít hodně daleko, ale také dokáže kvůli vztahu s mužem hluboce trpět a vytvářet tímto sama sobě těžká traumata.
Jsou ženy, které kvůli mužům opustí děti, jsou ženy, které kvůli mužům podstupují plastiky a jsou jiné, které léta studují, aby muže zaujaly, udržely, nebo nad nimi zvítězily.
Pak jsou ženy, které jsou samy sebou, důvěřují si, pracují na sobě kvůli sobě a  přirozeně projevují svoji ženskost. Dovedou muže upřímě pochválit, podpořit či podržet, protože jsou schopny na něm vidět nejen nedostatky ale také kvality. Tyto ženy neřeší, jak muže udržet, ale nechávají to na něm, aby na sobě pracoval a byl tak schopen se o takovou ženu ucházet.
Pokud žena muže miluje a váží si ho, je schopna udělat mnohé. Jít za své hranice, důstojnost, hledá varianty, možnosti, snaží se.
Stačí ovšem jeden malý impuls a nechápe ona, ani nikdo druhý, proč se snažit přestala.

Petr Indrych -
www.indrych.cz

-----------------
Moje shrnutí:
Myslím, že poslední odstavec to shrnuje za mě, dovolím si tedy tato slova zopakovat:

Pokud žena muže miluje a váží si ho, je schopna udělat mnohé. Jít za své hranice, důstojnost, hledá varianty, možnosti, snaží se.
Stačí ovšem jeden malý impuls a nechápe ona, ani nikdo druhý, proč se snažit přestala.

Jen doplním: my muži většinou vůbec netušíme, co jsou ženy schopny pro nás a pro rodinu udělat a vydržet. Pokud bychom alespoň tušili, nebylo by nešťastných žen.

Žádné komentáře:

Okomentovat