pátek 25. listopadu 2011

I Rap nám předává své poselství nového světa

Na internetu se objevilo nové album od slovenského rapera Majka Spirita. Toto nové album nese název „Nový člověk". Zaujala mě hlavně jeho píseň (příběh) „Novy“.



http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aavr9Imqa-s#!

Majkovi se podařilo shrnout opravdu úctyhodné množství informací. Do jedné písně zakomponoval mnoho článků, které jsme přečetli. V jednom krátkém úseku nám předává poselství o novém světě.

Rap jako odvětví hudby byl pro svou temnou stránku společností vždy škatulkován jako odpad, kterému naslouchají zvrhlíci a špatní lidé. Já mám Rap rád a můj názor byl vždycky takový, že v Rapu je spousta moudrosti, pravdy a ponaučení. Tato píseň jen potvrzuje to, co si již dlouhou dobu myslím. Je hodně lidí, kteří nemají Rap rádi a možná právě proto, že ukazuje skutečnost takovou jaká je, bez „servítek“.

Tohle je pro mě krásný příklad toho, že se lidé probouzejí a že používají všechny možné prostředky, aby přenesli toto poselství a probouzeli další lidi. Je tedy důležité v těchto časech vidět nová poselství všude, protože každý nemá přístup k duchovním webovým stránkám, každý neumí psát články nebo knihy. Každý předává poselství o novém světě tak, jak nejlépe umí.

Rap je jen další prostředek, jak lidstvu něco sdělit. A tahle píseň je jen jedna z mnoha poselství, která Rap přináší. Když otevřeme oči a rozhlédneme se kolem sebe, tak zjistíme, že informace jsou všude kolem nás. Je jen třeba zbavit se starých názorů společnosti a otevřít se všemu.

Svět se mění a staré názory už neplatí … berme si sdělení ze všeho kolem nás … i třeba z Rapu.


Ondřej Indrych

Žádné komentáře:

Okomentovat