úterý 15. listopadu 2011

Filozofie havajské Huny

1. Svět je takový, za jaký ho považujeme. Život bude tak dobrý, za jak dobrý ho budeme považovat.

2. Neexistují žádná omezení. Všechno existuje všude a stále, takže každá část vesmíru je nekonečná a proto i my jsme nekoneční. Neustále se potkáváme v jedné nebo jiné podobě. Proto má smysl být milý k sousedovi, protože náš soused jsme vlastně my sami.

3. Energie proudí tam, kam míří naše pozornost. A tím dodává předmětu pozornosti energii. Soustředíme – li se na nemoc, ještě ji posílíme, soustředíme – li se na štěstí a hojnost, bude kolem nás. Věnovat pozornost své pozornosti se vyplácí.

4. Okamžik síly je v současnosti. Pak je i každý okamžik možností změnit svůj život k lepšímu. Když se například mysl plně soustředí na přítomný okamžik, dostane se do klidu a důvěry.
Pokud se do stejného stavu dostane tělo, uvolní se a spustí se proces regenerace organizmu. Dvě bytosti, žijící přítomností, se rychle vzájemně identifikují a přiblíží.

5. Milovat znamená být šťastný. Pokud šíříme lásku (havajsky aloha), pocítí lásku a štěstí i lidé kolem nás. Slovo láska zahrnuje také soucit, milosrdenství, slitování, dobro.

6. Všechna síla vychází z našeho nitra. Za předpokladu, že neexistují žádná omezení – viz druhý princip. Síla nemá žádný počátek ani konec, žádný zdroj, jenom mění svoje působení – síla osobnosti, fyzická síla, politická síla, síla energie, pohánějící stroje. Stále více lidí si uvědomuje moc svojí síly a je přirozené zvažovat důsledky jejího působení a využívat ji pro dobro ostatních.

7. Měřítkem pravdy je účinnost. Modely chování si nebudeme vytvářet podle metody pokus – omyl, ale metodou pokusů a opakováním toho, co se nám už osvědčilo. Tento přístup vychází z havajského slova pono – laskavost, vhodnost.

Huna praví, že všechno, co se děje v našem životě, je projekcí našich „programů“ a že svůj život a vztahy si vytváříme na základě těchto pravidel:

1.Vesmír uskutečňuje ,realizuje moje myšlenky.
2. Jestliže mám destruktivní myšlenky, vytvářejí destruktivní fyzickou skutečnost.
3. Jestliže mám dokonalé myšlenky, vytvářejí fyzickou skutečnost, naplněnou láskou.
4. Mám stoprocentní zodpovědnost při utváření stavu vlastního fyzického vesmíru.
5. Mám stoprocentní zodpovědnost za nápravu destruktivních myšlenek, jež utvářejí nemocnou,chorobnou skutečnost.
6. Neexistuje žádná vnější realita. Všechno existuje v myšlenkách mé mysli.

A na závěr ještě hawajská modlitba.

„Božský Stvořiteli, Otče, Matko, Synu v jednotě…
Pokud jsem se já, celá má rodina či příbuzenstvo a všichni mí předkové v myšlenkách, slovech, skutcích a svém jednání vůči Tobě, Tvé rodině, příbuzným či předkům dopustili čehokoli zlého od počátku stvoření až do dneška, prosíme Tě o odpuštění…
Dopřej nám očištění, uvolnění a odstranění všech negativních vzpomínek, bloků, energií a vibrací a přeměň tyto nechtěné energie v čisté světlo…
A tak se staň.“


Máša Růžičková
www.astroinspirace.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat